Wednesday 25 June 2008
I helgen väntar Thruxton

I helgen väntar Englands snabbaste bana, Thruxton! Jag är på god väg med alla förberedelser inför helgens race. Det kommer att bli en speciell helg då vi inte får testa på fredag utan alla förare blir tvungna att slänga sig in i kvalet direkt på lördag morgon. Ingen av oss har testat på Thruxton mer än en halv dag som dessutom bjöd på ett ordentligt skyfall för någon månad sedan. Detta betyder att vi alla startar på ett blankt papper och möjligheten att ändra bilen under det 30 minuter långa kvalet blir minimala. Inställningarna vi körde med förra året kommer inte att kunna kopieras och köras med på årets bil.

I slutet av förra veckan var vi tillbaka på Snetterton för att testa och simulera olika tilltänkta inställningar som kan komma att användas på just Thruxton. Dock skiljer sig Thruxton banan en hel del från Snetterton även om det går fort där med. På Thruxton når vi ett snitt på över 200km/h, det är endast två bromspunkter på ett varv och asfalten är rätt ojämn på sina ställen där vi kommer i farter runt 240. Kommer att bli spännande!

Som vanligt så kommer Ni att få de senaste liverapporterna och bilderna på www.clubhohenthal.se

Glöm inte att spana in TV4 Sport som sänder racen rån Rockingham med repris söndag den 29e klockan 11.55 samt klockan 18.30.

Seb