Wednesday 4 March 2009
Presentation och reflektioner från F2-visningen på Brands Hatch

Inför hundratalet representanter från olika media har nu den nya Formula 2 bilen presenterats på Brands Hatch banan utanför London. Jonathan Palmer som driver serien presenterade bilen tillsammans med Frank Williams från Williams F1 och utvecklingschefen tillika kända F1 utvecklaren Patrick Head fanns på plats. Bilen som har fått beteckningen JPH1 har utvecklats av Williams F1. Tävlingsbilen har sofistikerad aerodynamik och klarar 2005års säkerhetskrav gjorda för F1.

Motorn med sina 450 hästkrafter är raceutvecklad och kommer från Audi. Den kommer att producera 400hk samt att ha en extra turbo boost som kommer att ge 50 extra hästkrafter under sex sekunder. Växlingarna sköt med en så kallad "paddle-shift" och bilen väger 570kg.

Patrick Head om utvecklingen av bilen:
  "Det var en rejäl utmaning att designa och utveckla en bil som inte skulle vara alltför komplex, inte alltför dyr, men samtidigt snabb, med bra aerodynamik. Resultat har blivit bra och denna bil kommer att vara bra för mästerskapet."

Testföraren för dagen Steven Kane fortsätter:
  "Bilen övertygade mig direkt jag kom ut ur depån. Jag har kör Formula Renault 3.5, GP2 och testat F1 och jag kan säga att kvaliten och mitt första intryck är mycket positivt. I många hänseenden påminner JPH1 mycket om dagens F1 bilar vad gäller aerodynamik och stötdämpare. Williams har gjort ett fantastiskt jobb och bilen är en fröjd att köra. Den nya F2 bilen kommer att bli en sensation."

Svenske F2 föraren Sebastian Hohenthal om bilen:
  "En fröjd för ögat. Jag har haft min gamla ingenjör från fjolårets F3 team på plats under launchen och han har bara gott att säga om bilen. Jag litar på hans ord och glädjer mig åt bilderna och filmerna jag sett på internet. Det räcker för mig. Nu väntar jag bara att få komma ut på banan och se om bilen går lika bra som den låter och ser ut, vilket jag är ledd att tro"

Formula 2 serien drar igång i Valencia 29-31 maj. I serien tävlar 24 förare från 15 olika länder. Sebastian Hohenthal är enda Svensk i serien som kommer att tävla i länder som Spanien, Italien, Belgien, Tjeckien, Tyskland och England.
top    #1482
top    #1481
top    #1480
top    #1479