Monday 16 March 2009
Heja Mora! Stipendiat 2009 - Magnus Bröms

Sebastian Hohenthal hjälper ung tennistalang


Racingstjärnan Sebastian Hohenthal tar nya grepp och instiftar stipendium för unga individuella idrottare i Mora.

Hohenthal har allt sedan 1994 successivt klättrat inom den internationella racingen och han kommer i år att som ende svensk tävla i Formula 2 vilket är klassen precis under Formula 1. Segraren i 2009 års F2 serie får en fullskalig test med Williams F1 och de tre främsta förarna får FIA-superlicens, vilken krävs för att få köra i Formula 1. Nu instiftar han ett stipendium för unga individuella idrottare i Mora och som förste stipendiat har den mycket lovande 15 årige tennisspelaren Magnus Bröms från Mora TK valts ut. Magnus har på kort tid visat sig vara en av Sveriges mest lovande tennisungdomar och är bland de bästa i sin åldersklass.

Elittränaren Mattias Pennonen från Falu TK har förmånen att träna Magnus och han är glad över att en ung tennistalang får oväntat stöd från en racingstjärna.
”- Jag är mycket glad över att en lokal idrottsstjärna tänker i dessa banor och vill ge något tillbaka till unga idrottstalanger. Att priset första året går till en tennisspelare som jag själv tränar är naturligtvis speciellt för mig. Magnus har utvecklats i snabb takt och han kan inom kort hävda sig även på seniornivå. Jag vet att Magnus även har uppmärksammats från Svenska Tennisförbundet där man följer hans fortsatta utveckling med stort intresse.”

Även om Sebastian själv tävlar internationellt har han hunnit med att uppmärksamma unga talanger på hemmaplan och vill genom stipendiet ge tillbaka något till Mora och då i synnerhet talanger i individuella grenar.
”- Jag känner starkt för min hembygd och har under hela min karriär känt ett starkt stöd från näringslivet i Mora. Jag vet hur tufft det är att som individuell idrottare skapa ekonomiskt utrymme för att bedriva elitverksamhet. Jag vill genom detta stipendium ge något tillbaka till Mora och samtidigt skapa möjligheter för unga talanger att ta sig vidare mot toppen. Jag vet att Magnus Bröms är en talang utöver det vanliga och att ge priset till honom det första året känns helt rätt.”

Stipendiet är på 5000 kr och delades ut på Mora Hotell under fredag kväll då Sebastian körde sin årliga ”Kick off” och presenterade säsongens satsning för alla samarbetspartners.