Thursday 7 May 2009
Sebastian Hohenthal på banan med nya Formula 2 bilen!Under två dagar har bilarna i den nystartade Formula 2 serien testats för första gången av de 24 förare som valts ut att köra. I serien ingår förare från 15 nationer och en av de tävlande är svensken Sebastian Hohenthal. Sebastian stod för en stabil insats i den nya bilen då han slutade på sjätte plats i den första officiella testen.

Organisationen bakom den nystartade Formula 2 serien har på rekordkort tid färdigställt 27 st. helt nykonstruerade bilar inför årets säsong. Bilarna är ritade av Williams F1 designer Patric Head och mycket av tekniken som används i F2 bilarna är direkt hämtat från F1. Serien supportas av det internationella förbundet FIA och tanken är att F2 skall bli den naturliga vägen till F1 för de bästa av världens juniorförare. De nya bilarna lovordades av många förare och inte minst av Sebastian Hohenthal efter de första testerna på Snettertonbanan utanför London. – ”Det är otroligt vilken prestanda bilarna har direkt ”out of the box”. Även om turbomotorn är rejält tilltagen och chassit större än de bilar jag tidigare kört så upplevs bilen som väldigt lättkörd”, fortsätter Sebastian.

Att alla bilar är exakt lika byggda bäddar för en jämn och spännande serie där segraren får en fullskalig test med Williams F1. De tre bästa erhåller den superlicens som krävs för F1. Serien startar i Valencia sista helgen i maj och avgörs genom 16 race i sex olika europeiska länder. Alla race direktsänds i TV via Eurosport.

- Pressrelease Hohenthal Racing -