Wednesday 27 May 2009
Nypremiär kommande helg för Formula 2 med svensken Sebastian Hohenthal på startlinjen.

Formula 2 gör kommande helg nypremiär med race både lördag och söndag i Valencia. Serien har inte körts sedan 1984 men återupptas nu och många hoppas att serien åter ska bli det naturliga steget innan Formula 1. Sebastian Hohenthal är ende svensk på startlinjen och han hoppas tillhöra toppskiktet efter bra testresultat.Det är den f.d. F1 föraren Jonathan Palmer som tillsammans med Williams F1 team drivit fram serien med stark support från Max Mosley från det Internationella Bilsportförbundet FIA. Tanken är att serien ska bereda möjlighet för världens juniorförare att ta sig vidare till F1. Genom att alla bilar är identiska och drivs av ett och samma team hålls kostnaderna nere och förarskickligheten ska fälla avgörandet i stället för de ekonomiska förutsättningarna. Ett nytt grepp inom formelbilsracingen, vilket särskilt välkomnas under den globala finanskrisen. Bilarna är ritade av Williams F1 designer Patric Head och mycket av tekniken som används i F2 bilarna är direkt hämtat från F1.

”- Jag ser verkligen fram emot premiären och efter att vi var fjärde snabbast i senaste testet på Silverstone har vi visat att vi hänger med, säger Sebastian. Jag är samtidigt medveten om att det blir stenhårt då 25 juniorförare från 15 olika länder krigar om segern och många av de banor vi tävlar på är nya för mig.”

Att alla bilar är exakt lika byggda bäddar för en jämn och spännande serie där segraren får en fullskalig test med Williams F1. De tre bästa erhåller den superlicens som krävs för F1. Serien avgörs genom 16 race i sex olika europeiska länder. Alla race direktsänds i TV via Eurosport.