Friday 14 March 2008
Försäsongstester avklarade

Jag pratade nyss med en god vän som undrade hur länge jag kommer vara hemma i Sverige. Några timmar eller? Ungefär, sa jag.

Vi har precis kört klart försäsongstesterna borta i England och redan nästa helg drar säsongen igång på riktigt. Hur har det gått och hur har det sett ut? Jag gillar folk som är rak på sak och spar tiden genom att inte dra några extremt lång utläggningar om saker och ting. Detta är en genomgående bra egenskap som de flesta duktiga företagare jag stött på har, utan att på något sätt vara stressiga.

Vår försäsong har varit tung av olika anledningar. Nya bilen har visat sig ta mer tid att komma underfund med än vad vi trott. Den skiljer sig en hel del mot fjolårets racer. Olika missöden längs vägen har fördröjt vår framfart, men nu är det dags för race och race är race. Säsongen är på gång!

Min teamkompis Marcus har visat att det finns bra speed i bilen och det är skönt att kunna jämföra data och se var jag tappar. Hellre det än att något annat team kör snabbt och vi inte har någon aning om varför. Jag gillar att spåna om framtiden och jag tror att vi kommer att få se en del team ha olika bekymmer på Oulton Park nästa helg. Vi kommer få se många team jobba på extra hårt mellan Oulton Park och nästa race som går på Croft den 26-27april. Varför? Jo för att jag tvivlar på att något team kan sätta handen på hjärtat och säga att de har full koll på hur den nya bilen fungerar. Setup mässigt skiljer den sig enormt mot fjolårets vilket är roligt och spännande då detta kräver mer tankeverksamhet och målmedvetenhet av både mig och teamet. Formel 1 VM kommer att vinnas av Heikki Kovalainen och premiären är nu till helgen.

Trevlig söndagsmorgon!

Seb
top    #46
top    #45
top    #44