Friday 14 January 2011
Hohenthal Racing Academy 2011

I somras var det premiär för Sebastian Hohenthals Racing Academy på Mantorp park. Under fyra dagar fick racingförare och mekaniker lyssna på inspirerande föreläsare, besöka STCC team, skruva i garaget, köra Formel Renault, Radical och 305-hästars Focus RS. Nu står det klart att det blir en uppföljning till 2011.

Sebastian Hohenthal berättar: - Intresset förra sommaren var större än väntat och slutsatsen stod klart tidigt, det måste bli en uppföljning under 2011. Våra partners i projektet var inte sena att haka på och datum är satt mellan den 20-23 juni 2011 och vi kommer att ha ett tak på 25 deltagare denna gång. Hohenthal Racing Academy skall ses som ett verktyg för racing ungdomar som antingen kör karting, JTCC eller precis har påbörjat sin formelbilskarriär, samt för mekaniker som vill känna på eller har som mål att bli en fullfjädrad racing- eller rallymekaniker. Varje deltagare har även möjlighet att ta formel- eller standardbilslicens under dagarna på Mantorp.

Sebastian Hohenthal kommer väl ihåg när han själv var mellan 15-18 år. - Det fanns väldigt många frågor, men ganska få svar om allt mellan sponsorpresentationer till ren körträning. Själva tanken med Academyn från början var att ge svar på många av dessa frågor, och verktyg att lösa andra. Under fjolåret besökte deltagarna på Hohenthal Academy Mattias Anderssons STCC-team i Linköping, de lyssnade på Daniel Haglöf och STCC-vinnaren Richard Göransson. Bo Johansson diskuterade sponsring och Hohenthal själv pratade om karriärsval. Ricky Rasenius höll mekaniker-kurser , Upgrades höll i teambuildingaktiviteter och SATS genomförde fyspass. Deltagarna fick bygga sina egna gokarts och tävlade sedan med dessa. När Academyn var över hade ett 20-tal ungdomar kört upp för formelbil och standardbilslicens.

För mer info kontakta sebastian@hellosweden.se