Wednesday 27 April 2011
Hohenthal tillbaka på banan i DMS STCC Seat

Press - Sebastian Hohenthal testar för DMS Seat Leon STCC på Mantorp Park.Efter att hållt sig borta från racerbanorna sedan Formula 2-finalen i Barcelona hösten 2009 genomförde igår dalmasen Sebastian Hohenthal ett test för Danielsson Motorsport på Mantorp Park i en av teamets STCC bilar. Ett 40-tal varv avklarades och därmed körde Sebastian sina första varv i en STCC-kärra.

"Förr om åren gick man ut ur garaget för att få i sig friskluft när bilen varmkördes innan test, idag stannade jag kvar och drog i mig alla avgaser jag kunde. Det var härligt att känna stämningen i garaget och känslan ute på banan. Det är inte mer än rätt att tacka Alx & Co för möjligheten att bekanta mig med STCC."

DMS teamchef Daniel Edlund var uppenbart imponerad över dalmasen.

"Det märks med all önskvärd tydlighet att Hohenthal har gått den hårda formelbilsskolan. Jag ser många likheter i hur han och Alx tar sig an körningen och kommunicerar med ingenjören Gary och mekanikerna. Att han inte skulle suttit i förarstolen på ett bra tag märktes överhuvudtaget inte. Mycket kul för mig att se!"

DMS motorsport kommer iår att göra premiär i Sveriges kungaklass STCC och efter att ha varit endast fyra tiondels sekund efter under de inledande testet på Knutstorp är Alx förhoppningsfull:

"Jag har själv samma bakgrund som Seb och vi har nu båda två gjort våra första meter i STCC-bil. Rimligtvis har vi samma pace för tillfället och jag är säker på att vi båda två kan höja oss några nivåer när vi väl hittat rätt i bilen. Extra kul att jag fått så bra feedback från alla i teamet och Seb själv så vore verkligen kanon ifall vi får se honom i en av våra bilar."

För Sebastian del var det en av de första gångerna han körde en bil med tak över huvudet.

"Trots att man inte bör jämföra en framhjulsdriven touringbil med en formelbil så uppförde sig Seaten mycket trevligt. Bilarna Alx har kommit över är två mycket fina exemplar och det kändes på banan. Jag fick blodad tand och får se vad detta kan leda till", säger Sebastian.

Mer info om DMS(Danielsson Motorsport), www.dms.se