Tuesday 7 June 2011
STCCs säljchef till Hohenthal Racing Academy

Bo Johansson, STCCs säljchef, blir även i år en av föreläsarna under Hohenthal Racing Academy den 20-23 juni på Mantorp Park. Han ska tala om sponsring och företagssamarbeten.

Bo Johansson har gjort en snabb karriär vid sidan av banorna inom svensk motorsport. Efter utbildning på Sport Management programmet vid Högskolan Dalarna inledde Bo ett samarbete med Sebastian Hohenthal inför dennes debutsäsong i Brittiska Formula 3 serien 2007. Bo och Sebastian jobbade tillsammans under åren i F3 och F2. Nu blir han med på Racing Academy.

"Att ha Bo ombord som en av föreläsarna under fjolåret vägde tungt, dels för att han själv har en gedigen utbildning i grund och botten och dels att han själv är idrottsman. Men kanske framförallt den kunskap han har samlat på sig från olika uppdrag med både elitidrottare och i organisationer. Oavsett vilket så intresserade föreläsningen många under förra årets Racing Academy." säger Sebastian.

Förutom att arbeta med Sebastian Hohenthal har Bo Johansson erfarenheter från bl.a. Vasaloppet, skidåkarna Anna Haag och Emil Jönsson samt det nuvarande chefsjobbet på STCC. "Tack vare mitt samarbete med Sebastian fick jag förmånen att kasta mig direkt in i en stor satsning utanför Sveriges gränser vilket gav en inblick i motorsportens hetluft på ett internationellt plan. Jag är glad att jag nu fått möjligheten att jobba med STCC, vilket är ett av svensk idrotts starkaste varumärken och jag kan konstatera att svensk racing är på frammarsch. Självklart vill jag vara med och dela med mig av mina erfarenheter till kommande ungdomar", avslutar Bo.