Wednesday 8 June 2011
Testkörning av Formula Renault och licenstagning på Hohenthal Racing Academy

Deltagarna under årets Hohenthal Racing Academy kommer att stifta bekantskap med en av Europas största formulabils klasser - Formula Renault 2.0

Tackvare Åke Jansson och Trackstar Racing kommer möjligheten att få provköra samt att ta licens i två stycken Formula Renault bilar att finnas för deltagarna.

”Dessa bilar har tidigare körts av Tom Blomqvist och Kevin Kleveros och drivs av Trackstar Racing. Det skall bli spännande att få vara med och hjälpa nya talanger att bekanta sig med dessa bilar och tillsammans med Sebastian så kommer vi att ta fram ett uppföljningsprogram till hösten för deltagarna under Hohenthal Racing Academy” säger Åke Jansson, teamchef Trackstar Racing

I år kör framtidslöftet Victor Bouveng för Åke och Trackstar Racing i NEC (North European Cup) och Victors bil kommer att visas upp under dagarna på Mantorp Park den 20-23 juni.

”Åke är i dagsläget den enda som driver ett formelbilsteam i Sverige och han har under åren varit med och hjälpt unga talanger vidare på den Svenska och den internationella racingstegen. Det finns ett stort Formulabilsintresse som vi måste väcka liv i och denna möjlighet är ack så viktigt för deltagarna” säger Sebastian.

Utöver Formula Renaultbilarna så kommer deltagarna att få köra Ford Focus RS.

För anmälan: sebastian@hellosweden.se