Thursday 24 November 2011
Victor Bouveng testade i Hohenthals vinnarteam

Femtonårige Victor Bouveng från Uppsala har varit i England tillsammans med Sebastian Hohenthal och testat Formula Renault för Fortec Motorsport på klassiska Brands Hatch utanför London.

Victor Bouveng, Sveriges yngsta racerförare som har framtiden för sig har i år kört sin premiärsäsong i Formula Renault. Tävlingarna har gått inom NEC (North European Cup) med hjälp av Åke Jansson och Trackstar Racing. Efter att tidigare tävlat och varit Sverige etta i gokart har årets säsong i Formulabilar gett mersmak. Nu är det dags för nästa steg på trappan. Sebastian kallades in och tackvare goda kontakter med teamet slöts en deal med Fortec Motorsport i sista sekund.

"I mina ögon är Fortec ett riktigt toppteam och eftersom jag själv är god vän med Richard Dutton som driver teamet kändes det mer än rätt att se till att Victor fick lära känna gänget. Efter 107 varv på Brands Hatch i både regn och torrt med goda resultat har han nu fått en inblick i den Brittiska racing miljön, vilken har fostrat otaliga champions genom åren"

"Det har varit ett fantastiskt roligt och lärorikt test! Med ett sådant proffsigt team och en av Sveriges bästa racing förare som coach så kunde det inte ha blivit mycket bättre säger Victor".

Under Englandsbesöket hann Victor och Sebastian med att besöka teamets bas i Daventry och få en personlig genomgång av hela verksamheten av Richard och därefter styra söderut för en heldagstest på Brands Hatch tillsammans med Josh Hill son till f.d.världsmästaren i Formel 1 Damon Hill.

Fortec Motorsport består av 53 stycken anställda som driver 22-23 bilar i England och Europa. Teamet hjälpte Sebastian till totalseger i Formula Renault 2006 då han körde tillsammans med bl a Sam Bird. Fortec Motorsport har förare representerade i Formula Renault UK, Formula Renault Euroseries, Formula Renault 3.5, Formula BMW samt Brittiska F3.

Nu väntar en fortsatt spännande vinter för Victor då han redan om två veckor befinner sig i Barcelona för att testa för Österikiska Interwetten och därefter förhoppningsvis kunna utvärdera vilket nästa steg för 2012 blir.

Seb
top    #2286
top    #2285
top    #2284