Saturday 17 Februari 2007
Hohenthal tar nästa steg mot Formel 1

I sin jakt att på bästa sätt ta sig till toppen och Formel 1, tar den unga dalmasen Sebastian Hohenthal steget till Formel 3 under säsongen 2007.

Hohenthal som förra året vann den brittiska Formula Renault serien efter kanske den tuffaste uppgörelsen på år, hade flera bra alternativ från instegsklasser till Formel 1 inför 2007.

Till slut föll valet på att fortsätta hos det erkända Fortec Motorsport i teamets Formel 3 satsning i den brittiska serien. Som förare i teamet får Sebastian sällskap av bröderna Leo och Greg Mansell, söner till 1992 års Formel 1 världsmästare Nigel Mansell. Som en koppling till Sverige och unikt för Fortecs Dallara/Mercedes-Benz Formel 3 bilar är att de kommer att ha svenskutvecklade Öhlins-stötdämpare under 2007.

”Att fortsätta hos Fortec, som varit min arbetsgivare i två år, är helt rätt för mig. Formel 3 i det här toppteamet är även det bästa valet i jämförelse med exempelvis World Series by Renault. Jag måste oavsett val av racingserie fortsätta att imponera för att få tillgång till de bästa teamsitsarna under de kommande åren”, säger Hohenthal om sitt val av team och racingklass för 2007 och fortsätter; ”Av toppförarna i den brittiska Formel 3 serien 2006 återfinns tre förare i GP2 under 2007 och även för mig så finns liknande målsättningar för kommande säsonger”, avslutar den svenska racingstjärnan.
Hohenthal takes the next step

On Friday evening it became official - the 2006 British Formula Renault champion, Sebastian Hohenthal will join forces with the Fortec Motorsport team in their 2007 British Formula 3 campaign.