Saturday 23 October 2004
Krönika från Brands Hatch

En halv vecka efter att den klassiska formel ford festivalen kördes på Brands Hatch utanför London har jag kunnat lugna ner mig och fundera över vad som riktigt hände. Eller egentligen så är det inte så mycket att fundera på. Valle Makela vägrade helt enkelt släppa förbi mig i finalen och han såg nog oss hellre stå vid sidan av banan än att jag skulle ta mig förbi. Så slutade finalen, men resan dit var klart bättre!

Under fredagens kval som gick på regn tog jag Pole Position. Första heatet på lördagen som gick på torrt underlag ledde jag från start till mål medan Valle tog tredjeplatsen. Detta innebar att jag skulle stå i Pole i min semifinal.
Under natten till söndagen hade ett regnoväder dragit förbi. Banan var upptorkande när vi skulle ut. Jag i Pole, amerikanen Charlie Kimball tvåa och Valle trea. Eftersom jag gillar upptorkande var jag riktigt taggad att lägga upp ett snabbt tempo från start. Starten tog jag, men med alldeles för mycket fart ner i Paddock Hill Bend kom jag ut på det blöta och min helg var riktigt nära att sluta i sandlådan. Som tur var fick jag koll på bilen, men jag kunde inte hålla Charlie och Valle bakom mig. Under några varv låg jag bakom Charlie och efter att följt hans spår la jag in en attack i kurvan före rakan. Det gick smärtfritt och jag var förbi! Tyvärr hade Valle tjänat några billängder på våran fight vilket innebar att jag hade lite att ta igen. Bilen hade fungerat perfekt under alla tester, kvalet och heatet så jag visste att det inte skulle bli omöjligt att köra in luckan. Varv efter varv fick jag information om hur mycket jag tog in och när jag hade jagat i fem varv låg jag i växellådan på honom.

Jag gav honom en knuff påväg ner till Graham Hill Bend, vinkade och tackade för senast. Som Ni kanske vet så har vi haft lite dekalbyten under säsongen och jag hade lite att ta igen. Efter många vilda omkörningsförsök sköt jag Valle framför mig över mållinjen och var endast 0.064 sekunder efter honom i mål. Jag visste att jag skulle stå som trea i finalen om jag kom i mål och det kändes som ett bra utgångsläge.

I finalen hade Valle pole, Clarke stod tvåa och jag trea. Starterna har fungerat mycket bra i år och jag visste att om jag bara fick till en bra start så skulle jag lägga mig i Valles växellåda och inte lämna något utrymme till Clarke. Planen gick som den skulle och jag kom ut som tvåa efter första kurvan. Nu återstod 25 varv och det var upplagt för action.
Efter att ha legat bakom Valle i två varv kände jag att jag hade mera speed fast jag kom inte om. Han stängde dörren vart jag än försökte att öppna den. Han var överallt helt enkelt och vår fight hade fått Clarke att komma ikapp oss.Varvet senare dammade Vallo och jag ihop uppe i Druids. Valle hamnade utanför banan i utgången och jag gick upp i ledning. Tyvärr tappade vi båda så mycket fart att Clarke smet förbi både Valle och mig i utgången. Jag försökte hålla mig kvar på yttern ner till Graham Hill Bend. Tyvärr fanns det inte plats för oss båda utan det blev min tur att hamna på gräset och Valle kunde enkelt köra förbi mig. Nu låg jag trea istället. Under många varv försökte jag att ta mig förbi Valle, men det resulterade bara i att Clarke kunde dra ifrån. Valle var inte bara i vägen han var grymt korkad med. Jag tröttnade tillslut och i kurvan där jag tog Kimball kastade jag in bilen på innern. Vi var jämsides, men Valle vred in bilen ändå. Vi for ihop på nytt och nu kunde Sakamoto som låg fyra gå upp på en andraplats, men nu tog jag mig i alla fall förbi Valle! Halva varvet senare försökte han avrätta mig i Graham Hill Bend. På nytt for vi ihop, men denna gång drog han fel sticka. Jag kunde inte annat än gasa ikapp Sakamoto och jag låg precis bakom honom när målflaggen föll.

Snabbast i semin och snabbast i finalen och trots att jag fick pris för det så hjälper det inte mig särskilt mycket.

Bilen gick bra och jag trivs på Brands. Även fast det var mycket bra motstånd hela helgen och att det är bra att stå på pallen i en sådan tävling så finns besvikelsen där. Allt gick ju så bra ända tills finalen. De säger att tur är inget man får utan att det är något man förtjänar. Hoppas att allt klaffar nästa säsong!

Mvh
Sebastian Hohenthal
top    #1075
top    #1074
top    #1073
top    #1072
top    #1071
top    #1070
top    #1069
top    #1068
top    #1067
top    #1066
top    #1065
top    #1064
top    #1063
top    #1062